Skip to main content

Pametna učionica

Pametna učionica

Centar za robotiku i veštačku inteligenciju u obrazovanju (CRVIO) je zajednički
poduhvat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i kompanije NetDragon Websoft Holdings Limited. Smešten na Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, CRVIO je deo strateškog programa razvoja Republike Srbije, koji prepoznaje značaj i prednosti znanja, inovacija i interneta.
Sadržaji izložbenog prostora su odabrani i slede putanju od istraživanja i razvoja do
konačne primene. Izložbeni prostor uključuje pet zona: ,,Zonu upoznavanja”, ,,Pametnu učionicu”, ,,Inovacije u obrazovanju”, ,,Upravljanje obrazovnim procesom” i ,,Iskustvo najsavremenije tehnologije”. Ove zone služe kao primeri za primenu vodeće svetske obrazovne tehnologije i odražavaju sposobnost srpskog digitalnog obrazovanja.

PROMETHEAN

Promethean je svetski lider na polju razvoja i primene interaktivnih tabli za potrebe predškolskog i školskog obrazovanja i dobitnik brojnih nagrada u oblasti obrazovne tehnologije.
Njegova Vellum tehnologija pruža osećaj lakoće pisanja. Promethean interaktivne table istovremeno prepoznaju i do 20 dodirnih tačaka koje učenicima pružaju potpuno novo iskustvo i oblike saradnje u podsticajnoj sredini za učenje.

EDMODO CLASSROOM

Edmodo Classroom nastavnicima i učenicima obezbeđuje inteligentna nastavna rešenja koja integrišu online interaktivnu nastavu i iskustvo uranjanja u virtuelnu realnost.

AI TEACHING

Nastava uz pomoć veštačke inteligencije koristi simpatične animirane likove nastavnika koji mogu, po potrebi, odmeniti stvarne nastavnike u prezentovanju nastavnih sadržaja i obezbeđuje novi nastavni model za područja sa nepotpunim obrazovnim kapacitetima.

101 VIRTUAL LAB (3D)

101 Virtual Lab (3D) je jedinstveni simulator koji rekonstruiše postupke i pojave u eksperimentima u cilju stvaranja bezbednog okruženja za učenje zasnovanog na ponovljenom iskustvu